E34 M5 Touring DiamantSchwarz ---> Sebczos
Re: E34 M5 Touring DiamantSchwarz ---> Sebczos
panewki faktycznie tragedia. Jak wał?? podejrzewałłeś że panewki są w takim stanie czy poprostu było już je słychać?? Podejrzewam że już było głośno
Tylnią kanape masz z fotelikami dla dzieci? Fajny gadżet! Fegi są przepiękne i faktycznie obie wersje białe kruki zazdraszczam!!! Fotele recaro musiałem usiąść z wrażenia!!! Świetnie działasz z autem! Nie wstawiaj już więcej fot nowych zabawek bo spać nie mogę!!!

BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
- Venom
- Moderator
- Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
- Kontakt:
Fajne te felgi
Ciekaw jestem jak one bedą wyglądały na aucie.
Co do remontu silnika to czy wymieniasz też pierścienie?
Zużycie panewek korbowodowych to podobno najczęstsze zużycie jakie widać w S38. Warto tam zaglądnąć, choć ja osobiście widziałem te panweki z dwóch moich silników i w obu były ok.

Co do remontu silnika to czy wymieniasz też pierścienie?
Zużycie panewek korbowodowych to podobno najczęstsze zużycie jakie widać w S38. Warto tam zaglądnąć, choć ja osobiście widziałem te panweki z dwóch moich silników i w obu były ok.
Wał nie jest w najlepszym stanie powiem szczerze ale zobaczymy po szlifieDino444 pisze:panewki faktycznie tragedia. Jak wał?? podejrzewałłeś że panewki są w takim stanie czy poprostu było już je słychać?? Podejrzewam że już było głośno!

Tak tylnia kanapa z fotelikami uznałem że to będzie fajny bajer do kombiakaDino444 pisze:Tylnią kanape masz z fotelikami dla dzieci? Fajny gadżet! Fegi są przepiękne i faktycznie obie wersje białe kruki zazdraszczam!!! Fotele recaro musiałem usiąść z wrażenia!!! Świetnie działasz z autem! Nie wstawiaj już więcej fot nowych zabawek bo spać nie mogę!!!

Narazie dużo nowych fotek nie będzie co najwyzej z prac zwiazanych z silnikiem

mam cała ogromną listę zakupów cześci bo chce zrobić to na prawdę porządnie, jak by wyjechał z fabryki, więc wymieniam trochę więcej niż trzeba.Venom pisze: Co do remontu silnika to czy wymieniasz też pierścienie?
co do części to wymieniam tak:
cały rozrząd (łańcuch, napinacz, wszystkie szyny/ślizgi, łańcuch od pompy oleju), pierścienie, zestaw uszczelek do głowicy, zestaw uszczelek do dołu silnika, wszystkie panewki, pompa oleju, termostat, pompa wody, sruby glowicy, wszystkie te części zamówione już są nowe z aso
Warto zajrzec do panewek i je chociaż sprawdzić bo na prawdę mogą narobić szkód. w tym drugim silniku co mam ktoś wymienił panewki na nowe ale nie wyczyscił kanałow olejowych z resztek opiłków i panewki znowu do wymiany...
- Pawel_M3GT
- Auto: E36 M3 S54
Skora jak dla mnie na minus, odroznia sie bardzo od oryginalnej BMW. Jeszcze nie widzialem fajnie obszytego wnetrza. W kazdym jednym skora jest bardziej szara niz czarna oraz matowa. Kompletnie inna niz oryginal - mnie osobiscie to bardzo razi.
Nie wiem co to jest, ale nawet najwieksze i najdrosze firmy tapicerskie nie moga dobrac takiej skory jak w oryginale.. a nawet do niej zblizonej..
Nie wiem co to jest, ale nawet najwieksze i najdrosze firmy tapicerskie nie moga dobrac takiej skory jak w oryginale.. a nawet do niej zblizonej..

- Pawel_M3GT
Masz juz szyny do Recaro? oryginalne? czy jakies dorabiane? mozesz cyknac kilka fotek tych mocowan ? dziekiPawel_M3GT pisze:Skora jak dla mnie na minus, odroznia sie bardzo od oryginalnej BMW. Jeszcze nie widzialem fajnie obszytego wnetrza. W kazdym jednym skora jest bardziej szara niz czarna oraz matowa. Kompletnie inna niz oryginal - mnie osobiscie to bardzo razi.
Co kto lubi ja miałem wcześniej oryginalne czarne skóry w idealnym stanie i miałem też sporty w alcantarze tez w idealnym stanie i powiem szczerze że z nową nie ma w ogóle porównaniaPawel_M3GT pisze:Skora jak dla mnie na minus, odroznia sie bardzo od oryginalnej BMW. Jeszcze nie widzialem fajnie obszytego wnetrza. W kazdym jednym skora jest bardziej szara niz czarna oraz matowa. Kompletnie inna niz oryginal - mnie osobiscie to bardzo razi.

jeżeli chodzi o odcień to nie jest w cale szara, nie widać tego aż tak bardzo ponieważ zdjęcia były robione telefonem więc cieżko o dobrej jakości zdjęcie. Co do oryginalności to wcale nie próbowałem robić tego pod oryginał i z rezultatów jestem bardzo zadowolony

szyny mam oryginalne ale jeszcze nie montowałem więc nie wiem czy to wszystko pasuje. w razie czego mam takie oto pozostałości po kubełkach i na pewno z tym podejdą
- Pawel_M3GT
Nie zamontujesz foteli Speed, ktore maja gwinty od spodu do mocowan do fotela rajdowego montowanego z boku.
Ile mniej wiecej kosztowalo obszycie dwoch foteli ??
to wiem ale chyba widzisz ze ta druga czesc ma mnostwo otworow wiec tak czy siak te szyny ktore sa na speedach beda pasowac w ktores otwory. a juz nie pamietam dokladnie ale troche ponad tysiaka przez te uszy bo jest wiecej roboty niz ze zwyklymi fotelamiPawel_M3GT pisze:Nie zamontujesz foteli Speed, ktore maja gwinty od spodu do mocowan do fotela rajdowego montowanego z boku.

- Pawel_M3GT
Tysiac zl za obszycie jednego fotela ??sebczos pisze:
a juz nie pamietam dokladnie ale troche ponad tysiaka przez te uszy bo jest wiecej roboty niz ze zwyklymi fotelami
Dziwi Cie to? Kolega pewnie dawal to robic w innym kraju, gdzie 250e to jak u nas 250pln i juz jest to okazja.
- Pawel_M3GT
Gdzie napisałem, ze mnie cos dziwi ????Camil pisze:Dziwi Cie to? Kolega pewnie dawal to robic w innym kraju, gdzie 250e to jak u nas 250pln i juz jest to okazja.
Pytam precyzyjnie, bo Kolega nie napisal czy chodzi o jeden czy o dwa fotele i w jakiej walucie.
Dwa fotele za 1000zl to raczej nierealne.
Tak tysiak za fotel, wszystko kwestia gdzie się to robi jakie skóry mają być użyte i adekwatnie jaki ma być efekt końcowy za same skóry na całe wnetrze musiałem zapłacić prawie 5k zł.
Witam,
dawno juz zadnych zdjec nie dodawalem wiec chyba pora na update

W tym tygodniu wrzuce wiecej zdjec z dalszych prac
dawno juz zadnych zdjec nie dodawalem wiec chyba pora na update

W tym tygodniu wrzuce wiecej zdjec z dalszych prac

Świetna Robota , aż miło oko popieścić 

E12 525 man. '79-fajna babka była
E32 735 man. '91+ weitec + koni sport =
w dobrych rękach/ ***** [*]
E39 540i 6b man '96 - niezłe było
...Avus Blue S38B38
...Jerez Schwarz Rockatansky na kiju
E32 735 man. '91+ weitec + koni sport =

E39 540i 6b man '96 - niezłe było
...Avus Blue S38B38

...Jerez Schwarz Rockatansky na kiju

napiszesz coś wiecej o tym jak to robiłeś że tak fajnie wyszlo odnowienie powłoki silnika?